Eläinklinikka Avec - Eläinlääkärisi Porvoossa

Juhannuksen aukioloajat

Ma – To      8 – 20
 Pe (22.6)    suljettu
 La (23.6)    suljettu
Su (24.6)    9 – 15

Yhteystiedot »

Ajanvaraus

019 – 583 662
040 – 560 1150Ajanvaraus »
Sähköinen ajanvaraus tulossa pian.Avainlippu

Kirurgia

Klinikalla suoritetaan pehmytosakirurgiset toimenpiteet, mm. kastraatiot ja steriloinnit, kasvainten poistot, maha-suolikanavan kirurgiset toimenpiteet kuten esimerkiksi vatsalaukun kiertymäleikkaukset ja vierasesineleikkaukset sekä virtsateiden kirurgia kuten esimerkiksi virtsakivien poistoleikkaukset.
Leikkaukseen saapuvan potilaan tulisi olla syömättä 10–12 h ennen leikkausta, vettä voi tarjota normaalisti. Eksoottisia eläimiä kuten jyrsijöitä ja kaneja ei paastoteta ennen leikkausta. Leikkaukseen saapuvat koirat on hyvä käyttää lenkillä ennen leikkausta, niin että koiralla on mahdollisuus ulostaa ja virtsata ennen toimenpidettä. Mikäli eläimen turkki on selvästi likaantunut leikkausalueelta, voidaan lemmikki pestä edellisenä päivänä ennen leikkausta.
Klinikalle saapuvat leikkauspotilaat valmistellaan erillisessä valmistelutilassa. Potilaille asetetaan suonensisäinen nestetiputus ja hengitysputki. Leikkaus vaatii lähes aina karvojen ajelun leikkausalueelta ennen ihon puhdistusta ja desinfiointia. Kuten kaikille anestesiaa vaativille potilaille, myös kirurgiaan tuleville lemmikille tehdään ennen rauhoitusta ja nukutusta huolellinen yleistutkimus. Suosittelemme kaikille ja erityisesti kaikille yli 7 vuotiaille lemmikeille veriarvojen määrittämistä ennen anestesiaa. Näin voimme taata parhaan ja turvallisimman nukutusainevalinnan ja nesteytyksen. Klinikalla kirurgiset toimenpiteet tehdään tavallisesti anestesiassa (sevofluraani). Herääminen tapahtuu klinikan heräämisosastolla eläintenhoitajan valvonnassa. Leikkauspotilas pääsee kotiin hyvin heränneenä, yleisimmin 2–3 tunnin tarkkailujakson jälkeen.


« Takaisin