Eläinklinikka Avec - Eläinlääkärisi Porvoossa

Juhannuksen aukioloajat

Ma – To      8 – 20
 Pe (22.6)    suljettu
 La (23.6)    suljettu
Su (24.6)    9 – 15

Yhteystiedot »

Ajanvaraus

019 – 583 662
040 – 560 1150Ajanvaraus »
Sähköinen ajanvaraus tulossa pian.Avainlippu

Hammashoidot

Yorkshire Terrier having her Teeth Brushed

Hampaiden kunnosta ja suun terveydestä huolehtiminen on yksi tärkeimpiä terveydenhoitoon liittyvistä asioista myös lemmikeillä.

 

Plakin ja hammaskiven kertyminen aiheuttaa ientulehdusta, joka voi edetä hampaiden kiinnityskudoksen tulehdukseksi eli parodontiitiksi. Parodontiitin seurauksena hammas saatetaan joutua poistamaan tai se jopa pitkälle edenneissä tapauksissa irtoaa itsestään. Parodontiiti voi aihettaa tulehdusriskin myös muualla elimistössä, kuten sydämessä, keuhkoissa, munuaisissa ja maksassa. Luonnollisesti tila on myös koiralle kivulias, vaikka kaikki koirat eivät sitä näytäkään.

 

Hampaiden päivittäisellä harjaamisella voidaan merkitävästi vähentää hampaan pinnalle kertyvän plakin määrää ja siten ennaltaehkäistä ientulehdusta. Jo muodostunut hammaskivi ei irtoa harjaamalla vaan eläinlääkärin on poistettava se.

 

Toimenpide suoritetaan aina nukutetulle lemmikille, jotta ultraäänilaiteella tehtävä toimenpide ei aiheuttaisi lemmikille pelkoa ja jotta toimenpide on suoritettavissa perusteellisesti. Jokainen hammas puhdistetaan yksitellen ja lopuksi hampaat kiillotetaan. Lisäksi tehdään perusteellinen hampaiden tutkimus, jossa mm ientaskut mitataan, mahdolliset hampaiden murtumat ja muut normaalista poikkeavat löydökset kirjataan kunkin lemmikin omaan hammaskorttiin. Tarvittaessa otetaan röntgenkuvia. Tutkimuksen perusteella kullekin potilaalle tehdään yksilöllinen hoitosuositus. Toimenpiteen suorittaa eläinlääkäri ja anestesiaa valvoo koulutettu eläintenhoitaja.

 

Kuten kaikille anestesiaa vaativille potilaille, myös hammastoimenpiteisiin tuleville lemmikille tehdään ennen rauhoitusta ja nukutusta huolellinen yleistutkimus. Suosittelemme kaikille ja erityisesti kaikille yli 7 vuotiaille lemmikeille veriarvojen määrittämistä ennen anestesiaa. Näin voimme taata parhaan ja turvallisimman nukutusainevalinnan ja nesteytyksen.

 

Kaikissa anestesiaa vaativissa toimenpiteissä on eläinlääkärin lisäksi koulutettu hoitaja valvomassa rauhoitetun tai nukutetun lemmikin vointia. Lisäksi käytössämme on nykyaikaiset anestesiavalvontalaitteet. Kaikkille kirurgisille potilaille laitetaan suonikanyyli, jonka kautta anestesia-aineita, kipulääkkeitä sekä nesteytystä voidaan annostella turvallisesti ja tarkasti. Varsinainen nukutusaineen annostelu tapahtuu hengitysputken kautta annettavana nukutusainekaasun (sevofluraani) ja hapen seoksena. Toimenpiteen jälkeen lemmikki siiretään pehmustetulle ja lämmitetylle alustalle heräämään valvotusti.

 

Katso hinnasto »


« Takaisin