Eläinklinikka Avec - Eläinlääkärisi Porvoossa

Juhannuksen aukioloajat

Ma – To      8 – 20
 Pe (22.6)    suljettu
 La (23.6)    suljettu
Su (24.6)    9 – 15

Yhteystiedot »

Ajanvaraus

019 – 583 662
040 – 560 1150Ajanvaraus »
Sähköinen ajanvaraus tulossa pian.Avainlippu

Kategoriat

Kirjoittajat


Pop in -rokotukset nyt keskiviikkoisin, torstaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin!

👤 🕔 toukokuu 23, 2016 0

Päivitetty 26.10.2017

Eläinklinikka Avecin laajennettua aukioloaikojaan, myös suosittujen Pop in -rokotusten ajankohdat muuttuvat. Voit nyt tulla hoitamaan rokotukset vaivattomasti kuntoon keskiviikkoisin ja torstaisin klo 14 – 17 tai lauantaisin ja sunnuntaisin 10 – 14 ilman ajanvarausta. Hinta on päivästä riippumatta aina sama: rokotus yhdellä rokotteella 45 euroa + rokotteen hinta, rokotus kahdella rokotteella 46 euroa + rokotteen hinta! Lue lisää täältä.iStock_000022932719_ExtraSmall

Joustavaa maksamista Avec-tilillä

👤 🕔 joulukuu 20, 2014 0

Perustamalla Avec-tilin, saat halutessasi täysin kulutonta ja korotonta maksuaikaa 30-60 päivää kaikkien maksujen osalta. Tarjolla on myös useita erilaisia osamaksuvaihtoehtoja muutamista kuukausista useisiin vuosiin. Laskutusasiakkaaksi pääsee perustamalla Avec-tilin, jonka tarjoaa Resurs Bank Ab.

Lue lisää Avec-tilistä täältä!

resurs

Olemme muuttaneet!

👤 🕔 lokakuu 25, 2014 0

Klikkaa kuva suuremmaksi:

muutto

Andrea Gladuli aloittaa kardiologina Avecissa

👤 🕔 kesäkuu 17, 2014 0
Andrea

Andrea Gladulin englanninkielinen esittely

Eläinklinikka Avec muuttaa!

👤 🕔 toukokuu 14, 2014 0

AVEC_8666_2d

Huom! Toimimme vielä vanhoissa tiloissa. Muutamme syksyllä 2014.

Eläinklinikka Avec on hankkinut uudet toimitilat Porvoon Tarmolasta osoitteesta Asentajantie 10. Talossa toimi aiemmin perinteikäs porvoolainen huonekalukauppa Alm. Talo peruskorjataan kesän 2014 aikana ja sen tiloihin rakennetaan uudenaikainen ja monipuolinen eläinklinikka. Talon alakertaan on suunniteltu sisäharjoitushalli palvelemaan alueen koiraharrastajia.

 

EHammas_6013läinklinikka Avec on palvellut Lukiokadulla nk. Kuurojenkoulun korttelissa nyt yhdeksän vuotta. ”Vanhat tilat ovat viihtyisät ja toimivat pääasiassa todella hyvin”, toteaa Avecin toimitusjohtaja Timo Wahlroos. ”Haluamme kuitenkin palvella asiakkaitamme entistä paremmin. Esimerkiksi asiakaspaikoitus on ollut ongelma. Myös lisätilojen, kuten ortopedisen leikkaussalin, lisääminen vanhan talon tiloihin olisi haastavaa”, toteaa Wahlroos. ”Uusissa tiloissa voimme tarjota lukuisia uusia palveluita, joita varten on aiemmin pitänyt matkustaa Helsinkiin. Tällaisia ovat esimerkiksi tähystysleikkaukset.”

Uusien palveluiden lisäksi Avec panostaa erityisesti asiakasviihtyvyyteen. ”Tänne on helppo ja mukava tulla. Parkkitilaa on runsaasti, tiloihin tulee viilentävä ilmastointi, on väljää ja valoisaa. Asiakkaita palvelee sama ystävällinen henkilökunta kuin tähänkin asti”, hymyilee Wahlroos.

TAGILITY_2523alon tilava kellarikerros tulee toimimaan koirien harjoitustilana. ”Urheilukoiratoiminta on aina ollut lähellä Aveclaisten sydäntä. Laadukkaista talviharjoittelupaikoista on ollut pulaa ja toivomme näiden tilojen osaltaan täyttävän vajetta. Alakerta on esteetön ja korkea, ja soveltuu siksi erinomaisesti vaativiinkin agility- ja tottelevaisuusharjoituksiin. Tiloihin tullaan asentamaan asianmukainen ja korkeatasoinen alusta.”

Eläinklinikka Avec on itsenäinen ja ketjuista riippumaton porvoolainen yritys. Klinikka avaa ovensa uusissa tiloissa syksyllä 2014.

Djurkliniken Avec flyttar!

👤 🕔 toukokuu 14, 2014 0

DAVEC_8666_2djurkliniken Avec har skaffat nya verksamhetsutrymmen i Östermalm, Borgå, Montörsvägen 10. I huset har tidigare fungerat den traditionella möbelaffären Alm. Huset grundrenoveras under sommaren 2014 och i utrymmena byggs en modern och mångsidig djurklinik. I nedre våningen är det planerat en träningshall för att tjäna områdets hundentusiaster.

 

DHammas_6013jurkliniken Avec har betjänat kunder på Gymnasiegatan, i det så kallade dövskolans kvarter nu i nio år. ”De gamla utrymmena är trivsamma och fungerar i huvudsak mycket bra”, konstaterar Avecs verkställande direktör Timo Wahlroos. ”Vi vill ändå betjäna våra kunder ännu bättre. Kundparkeringen har till exempel varit ett problem. Det skulle också vara svårt att öka på utrymmet i det gamla huset, till exempel en operationssal för ortopediskt bruk”, konstaterar Wahlroos. ”I de nya utrymmena kan vi erbjuda flera nya servicetjänster, som man tidigare behövt åka till Helsingfors för. Sådan service är till exempel operationer utfört med hjälp av endoskopi.”

 

Förutom de nya servicetjänsterna satsar Avec speciellt på kundtrivseln. ”Det är lätt och trevligt att komma hit. Det finns rikligt med parkeringsmöjligheter, utrymmena är rymliga och ljusa samt det kommer att installeras svalkande luftkonditionering. Kunderna betjänas av samma vänliga personal som hittills”, ler Wahlroos.

DAGILITY_2523en rymliga källarvåningen kommer att fungera som träningsutrymme för hundar. ”Sporthundsverksamheten har alltid legat nära hjärtat hos personalen på Avec. Det har varit brist på kvalitativa träningsutrymmen vintertid. Vi önskar att de här utrymmena kommer att minska på bristen. Nedre våningen är obehindrad och har högt till tak, därför lämpar den sig ypperligt till krävande agility- och lydnadsträningar. Det kommer att installeras ett underlag som är lämpligt och av hög kvalité.”

Djurkliniken Avec är ett självständigt företag i Borgå och är oberoende av kedjor. Kliniken öppnar sina dörrar i de nya utrymmena hösten 2014.

Ymmärrätkö yskän?

👤 🕔 lokakuu 11, 2013 1

sick dog with feverKoirilla esiintyy flunssaa siinä missä ihmisilläkin. Koiran flunssan tavallisimmat oireet ovat yskä ja sierainvuoto. Flunssa on herkästi pisaratartuntana leviävä ja varsinkin kenneleissä, joissa koiria on paljon, tartunta leviää tehokkaasti ja helposti. Puhekielessä yleiseksi termiksi onkin muotoutunut nimitys kennelyskä. Useimmiten koiran flunssa paranee ilman lääkityksiä kuten ihmisilläkin.

 • Koirillakin on flunssaa.
 • Tavallisin oire on yskä.
 • Tarttuu herkästi pisaratartuntana.
 • Rokotus vähentää oireita ja viruseritystä.

 

Aiheuttajamikrobit

Koiran flunssan aiheuttajina ovat tavallisimmin koiran parainfluenssavirus sekä Bordetella bronchiseptica
-bakteeri. Muita flunssan aiheuttajia ovat muun muassa koiran adenovirus, coronavirus ja herpesvirus.

 • parainfluenssavirus
 • Bordetella bronchiseptica -bakteeri
 • adenovirus, coronavirus, herpesvirus

Tartunta

Tartunta tapahtuu pisaratartuntana koirien haistellessa ja tervehtiessä toisiaan. Tartunta voi levitä myös esimerkiksi näyttelyissä tuomareiden tai muiden toimihenkilöiden käsien sekä harrastustoiminnassa käytettävien noutokapuloiden tai vastaavien välineiden kautta. Koira voi erittää virusta tai bakteeria, vaikka sillä ei juuri sillä hetkellä oireita olisikaan. Taudin itämisaika vaihtelee 1-14 vrk välillä.

Tarttuu

 • pisaratartuntana koirasta toiseen koiraan
 • ihmisten käsien välityksellä sairaasta koirasta terveeseen
 • noutokapulan tai vastaavan välityksellä.

Sick DogOireet

Flunssa on oireiltaan tavallisesti lievä, vaikka yskä saattaakin kuulostaa usein jopa vaaralliselta. Yöllä äkillisesti alkava hakkaava yskä on säikyttänyt monet omistajat epäilemään kurkkuun tarttunutta puruluun kappaletta ja tukehtumisvaaraa. Yskäoire voi kestää jopa useamman viikon ajan. Yleisoireita kuten kuumetta tai ruokahaluttomuutta esiintyy harvemmin. Lievän flunssan jälkitautina voi kehittyä krooninen keuhkoputkentulehdus tai akuutti keuhkokuume. Mikäli oireiden syystä on epävarmuutta tai oireet pitkittyvät on aina syytä kääntyä eläinlääkärin puoleen.

 • yskä, joka voi kestää jopa useamman viikon ajan
 • joskus yleisoireita kuten kuumetta ja ruokahaluttomuutta
 • jos oireiden syystä on epävarmuutta tai oireet pitkittyvät on syytä kääntyä eläinlääkärin puoleen

 

Hoito

Hoidoksi riittää useimmiten oireenmukainen tukihoito ja liikunnan rajoittaminen eli lepo. Joskus kuitenkin eläinlääkärin arvion mukaan on tarpeen aloittaa antibioottihoito ja tulehduskipulääkitys.

Hoitona

 • lepo
 • tukihoito
 • tarpeen mukaan joskus antibioottilääkitys.

Ennaltaehkäisy

Tehokkain tapa suojautua flunssalta on välttää koirakontakteja, mutta kukapa sitä nyt haluaisi ilman kavereiden seuraa olla. Flunssan oireita voidaan vähentää myös rokottamalla. Sieraimeen annosteltava intranasaalirokote antaa suojan niin parainfluenssavirusta kuin Bordetella bronchiseptica -bakteeriakin vastaan.  Pistoksena annettava flunssarokote suojaa puolestaan vain koiran parainfluenssalta. Selvät flunssaepidemiat ajoittuvat meillä syksyn ja talven sisänäyttelykauteen. Rokotukset kannattaa siis ottaa hyvissä ajoin ennen näyttely- ja kisakautta sekä esimerkiksi lemmikkieläinhoitolaan menoa.

 • rokotukset
 • massakoiratapahtumien välttäminen.

Kirjoittaja

chita

Eläinlääkäri Chita Wahlroos

Kyynpureman hoito koiralla ja kissalla

👤 🕔 toukokuu 3, 2013 1

European AdderKyyn puremaksi joutunut lemmikki on aina syytä viedä eläinlääkäriin!

Kyyn puremaksi joutunut eläin pitää pitää mahdollisimman liikkumattomana. Lemmikkiä kannetaan, jos mahdollista tai kävelytetään hitaasti.

Kyynpuremapotilaan ennuste on yleensä hyvä. Jotkin potilaat saattavat tarvita tehohoitoa. Vakavat oireet eivät aina kuitenkaan ole heti havaittavissa, joten seuranta-ajaksi suoitellaan 6 – 12 h tilanteesta riippuen.

Kyy puree koiraa tavallisesti kuonoon, naaman alueelle tai raajoihin. Kissalla kyynpurema on useimmiten etutassussa. Puremakohtaa ei pidä lastoittaa eikä imeä tai viiltää myrkyn poistamiseksi. Kyytabletteja ei enää suositella, koska niiden hyödystä ei ole näyttöä ja niiden käytöstä voi seurata haittavaikutuksia.

Kyyn myrkky voi aihettaa mm. veren hyytymishäiriöitä, verenvuotoa, verihiutalekatoa, paikallista kudostuhoa ja turvotusta, munuaisten vajaatoimintaa, nesteen kertymistä keuhkoihin ja sydämen rytmihäiriöitä. Kyynpuremasta seuraavat oireet ja oireiden vakavuus voivat vaihdella huomattavasti.

Oireet

Tyypillisiä oireita ovat:
– puremakohdan voimakas turpoaminen, ihon värin tummuminen ja kipu.
– puremakohdassa voi erottaa kaksi ½ – 1cm etäisyydellä toisistaan olevaa pistojälkeä ihossa.
– lihasheikkous
– vaisu yleisolemus
– pahoinvointi ja shokkioireet.

Hoito klinikalla

Noudatamme Suomen käypähoitosuositusta kyynpureman hoidossa.

Kyyn puremaksi joutuneelle eläimelle tehdään hyvä yleistutkimus, otetaan tarvittavat verinäytteet, annetaan suonensisäisesti nestehoitoa, huolehditaan kipulääkityksestä, tarvittaessa annetaan kyyn myrkyn anti-seerumia sekä muita oireenmukaisia lääkkeitä kuten mahansuojalääkitystä ja antibiottia sekä seurataan oireiden kehittymistä ja hoidon tehoamista.

Klinikallamme on mahdollista määrittää tarpeelliset veren hyytymistekijät ja munuaisarvot, virtsan proteiini-kreatiniini-suhde ja ottaa sydämen EKG-käyrä. Oikeanlaisen ja riittävän kivunlievityksen tarjoaminen on tärkeä osa hoitoa. Kivunlievitykseen käytetään kipulääkkeitä pistoksina ja tarvittaessa kipulaastaria. Tavallisia tulehduskipulääkkeitä ei suositella käytettäväksi, koska ne voivat pahentaa hyytymishäiriöitä, vahingoittaa shokkipotilaan munuaisia, ärsyttää kyyn myrkyn kanssa maha-suolikanavaa, eikä niiden kivunlievitysteho yleensä ole riitävän tehokas.

Potilaille joilla on vakavia yleisoireita ja/tai muutoksia veren hyytymisessä annetaan suonensisäisesti kyyn myrkyn antiseerumia. Antiseerumin annon jälkeen turvotus ja muut oireet yleensä helpottavat nopeasti.

Kirjoittaja

chita

Eläinlääkäri Chita Wahlroos

Punkit ja puutiaiset koirien ja kissojen riesana

👤 🕔 huhtikuu 25, 2013 5

”Kun punkki puree sinua, muista silloin…”

iStock_000019296376_ExtraSmallSuomessa punkit levittävät useita ihmisiin ja lemmikkieläimiin tarttuvia tauteja. Punkkien määrä on lisääntynyt, maantieteellinen levinneisyys Suomessa laajentunut ja punkkien levittämien tautitapausten määrä kasvanut jatkuvasti viime vuosien aikana.

Punkkivälitteiset sairaudet lemmikeillä

Koiriin ja kissoihin tarttuvia punkkien välityksellä leviäviä sairauksia ovat

• borrelioosi eli lymentauti
• anaplasmoosi
• ehrlichioosi
• puutiasaivokuume (TBE)

Borrelia, anaplasmoosi ja ehrlichioosi ovat bakteerien aiheuttamia tauteja ja puutiaisaivokuume virusperäinen tauti. Borrelian, anaplasmoosin ja puutiaisaivokuumeen välittäjänä toimii puutiainen (Ixodes ricinus). Ehrlichioosin levittäjänä toimii puolestaan ruskea koirapunkki (Rhipicephalus sanguineus), jota tavataan yleisenä lämpimissä maissa, ja näin ollen se viihtyy Suomessa vain sisätiloissa. Yksittäisiä ehrlichioositapauksia on kuitenkin jo tavattu Suomessakin.

Punkkivälitteisten tautien oireet

Yhteistä kaikille näille sairauksille on se, että oireet ovat epämääräisiä ja monille infektiotaudeille tyypillisiä kuten

• kuumeilu
• ruokahaluttomuus
• vaisuus, heikkous, väsymys
• ontuminen

Kaikki tartunnan saaneet eläimet eivät saa näkyviä oireita, eivätkä kaikki punkkivälitteistä tautia kantavien punkkien puremaksi joutuneet eläimet saa tartuntaa. Punkkivälitteisen taudin saanut eläin voi olla täysin oireeton tai oireita ei havaita. Borrelioosi voi myöhemmin kehittyä krooniseksi niveltulehdukseksi tai munuaissairaudeksi, vaikka akuutti vaihe olisikin ollut oireeton.

Punkkivälitteisten tautien diagnosointi

Punkkivälitteisten tautien toteaminen ja varmistaminen ei sekään ole aina yksiselitteisen helppoa. Punkkivälitteistä tautia epäiltäessä eläimelle tehdään yleistutkimus ja otetaan verinäytteitä. Tyypillisiä muutoksia voidaan todeta verenkuvassa ja seerumiarvoissa, lisäksi voidaan määrittää vasta-aineita.

Hoito

Hoitona käytetään antibioottilääkitystä. Puutiaisaivokuumeeseen ei ole hoitoa, mutta onneksi virus aiheuttaa eläimille useimmiten vain oireettoman tartunnan.

Punkkivälitteisten sairauksien paras hoito on ennaltaehkäisy

Tehokkain tapa torjua punkkivälitteisiätauteja on ehkäistäpunkkitartunnat käyttämälläpunkkikarkotetta. Tähän tarkoitukseen on saatavilla useita erilaisia valmisteita, joko iholle annosteltavien paikallisvaleluliuosten tai pantojen muodossa ja uusimpana purutablettina annettava valmiste. Minkään karkotteen teho ei välttämättä ole 100%:nen joten päivittäinen ”punkkisyyni”on aina suositeltavaa. Punkit poistetaan esimerkiksi punkinpoimijoilla.

Useimmat punkkivälitteiset taudit vaativat tarttuakseen punkin kiinnittymisen 24 – 48 tunnin ajaksi. Punkkikarkotteen käyttö kannattaa aloittaa ajoissa keväällä, heti lämpötilan noustessa plussan puolelle. Punkkikausi kestää usein pitkälle syksyyn, niin kauan kun lämpötila pysyttelee nollan yläpuolella.

Markkinoille on myös tullut koirille rekisteröity borreliarokote. Rokotteen hyöty arvioidaan kunkin eläimen osalta yksilöllisesti. Rokotteen antaminen ei kuitenkaan vähennä punkkikarkotteiden käytön tarvetta.

Punkkien karkoittamiseksi ja tappamiseksi on useita valmisteita. Valmisteiden soveltuvuus on yksilöllistä. Eläinlääkäri auttaa sinua valitsemaan juuri sinun lemmikillesi sopivan valmisteen.

• kuukausittain uusittava paikallisvaleluliuos
• suun kautta annettava purutabletti
• punkkipanta sekä
• ”punkkitarkastus” ja punkkien poisto

Näin poistat punkin

Punkkiin tartutaan joko punkkilassolla tai käsin mahdollisimman läheltä ihoa, jotta punkki irtoaisi kokonaisena. Punkki vedetään suoraan tai hieman kiertäen ylös. Punkin suuosista jää oikeinkin irrotettuna hyvin usein pieniä kappaleita ihon sisään. Paikkaan jossa punkki on ollut kiinnittyneenä saattaa tulla punoittava, hieman kohollaan oleva paukama. Reaktio johtuu ihon paikallisesta yliherkkyys- tai vierasesinereaktiosta eikä liity ihmisillä borreliatartunnassa kuvattuun rengasmaisesti leviävään ihottumaan. Ärtynyt kohta on hyvä puhdistaa haavanpuhdistusaineella päivittäin, kunnes reaktio on laantunut. Voit myös kääntyä eläinlääkärisi puoleen punkin irrottamiseksi oikein.

Tässä video punkin irrottamisesta koirasta:

Ehkäisemällä lemmikin punkkitartunnat vähennät myös omaa ja perheenjäsentesi riskiäsi sairastua punkkivälitteiseen tautiin.
Koirat ja kissat saattavat tuoda karvapeitteessään punkkeja kotiin ja sitä kautta ne saattavat päätyä ihmisen iholle. Punkkivälitteiset taudit eivät kuitenkaan tartu suoraan lemmikistä ihmiseen.

Kirjoittaja

chita

Eläinlääkäri Chita Wahlroos

Lähteet

Punkki – puutiainen ja sen levittämät taudit; Jarmo Oksi, Matti K. Viljanen, Miia Jakava-Viljanen et al

Helsingin Yliopisto, eläinlääketieteellinen tiedekunta, opetusmateriaali

Helsingin Yliopisto, Eläinlääketieteellinen tiedekunta, Kliinisen hevos- ja pieneläinlääketieteen osasto, jatkokoulutusluennot; pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Helka Heikkilä, Cristina Perez Vera DVM, DACVIM

http://sic.fimea.fi/2_2013/kannattaako_koira_rokottaa_borrelioosia_vastaan

Huhtikuu on koirien ja kissojen hampaidenhoitokuukausi!

👤 🕔 huhtikuu 11, 2013 0

chihuahuas and toothbrushHuhtikuu on lemmikkien hampaidenhoitokuukausi! Sen kunniaksi tarjoamme kissoille ja koirille hammaskiven kartoituksen ilmaiseksi! Tervetuloa pop in -tarkastukseen ilman ajanvarausta tiistaina tai torstaina klo 15 – 18 koko huhtikuun ajan! Lue lisää Avecin hammashoitopalveluista täältä.